Carolien, stagiaire communicatie

Changed
11/10/2023

Carolien, stagiair communicatieTijdens mijn master meertalige communicatie aan de UCLouvain was er een stage van minstens drie maanden voorzien in mijn programma. Spannend, want het zou mijn eerste echte kennismaking worden met het werkveld. In mijn zoektocht naar een stageplaats kwam ik reclame op Facebook tegen voor een stage bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. De meertalige context en het gevarieerde takenpakket spraken mij onmiddellijk aan. 

Een interessant en leerrijk takenpakket 

Toen ik aan mijn stage begon, bleek dit helemaal te kloppen! Ik mocht mijn steentje bijdragen aan de drie grote projecten die op dat moment liepen: employer branding, een campagne ter promotie van de pleziervaart en de lancering van de nieuwe website. 

Tijdens deze projecten kreeg ik een inleiding in het CMS Drupal, leerde ik hoe een radio-uitzending tot stand komt en schreef ik talrijke artikels voor op het intranet en posts voor op sociale media. Ik deed dus veel vakkennis op, maar leerde daarnaast ook het dagelijkse reilen en zeilen van een communicatiedienst kennen. Ik had er nooit bij stil gestaan hoeveel mensen er nodig zijn om een campagne te doen slagen! 

Gepassioneerde en behulpzame collega’s 

Het leukste aan mijn takenpakket was dat ik met veel collega’s van de verschillende diensten in contact kwam. Voor het project employer branding mocht ik hen interviewen over hun job. Het is mooi om te zien hoe gepassioneerd de medewerkers van de FOD Mobiliteit zijn! 

Bij mijn taken stonden collega’s van de dienst Communicatie me altijd met raad en daad bij. Dankzij hun feedback, hulp en complimenten ben ik ook als persoon enorm gegroeid. Vanaf de eerste dag had ik het gevoel dat ik deel uitmaakte van het team en dat mijn mening ertoe deed. Zo mocht ik feedback geven op een aantal pagina’s van de website en die dan herschrijven. 

Flexibele en moderne werkomgeving 

Net zoals de meeste medewerkers, had ook ik glijdende uren en mocht ik drie dagen per week thuis werken. Handig zoveel flexibiliteit! Al was ik uiteraard ook altijd welkom op kantoor. In de kantoorgebouwen in Brussel is het aangenaam werken: ze zijn modern en er is veel lichtinval. 

Doordat alles open space is en alle bureaus flex desks zijn, zit iedereen waar hij of zij wil en kan je vlot samenwerken met collega’s. Leidinggevenden zitten trouwens gewoon tussen alle andere medewerkers, waardoor iedereen gemakkelijk aanspreekbaar is. 

Een fijne ervaring 

Kortom, mijn stage bij de FOD Mobiliteit is zeker geslaagd! Het was een fijne eerste kennismaking met het werkveld en ik heb vier leerrijke maanden beleefd in een heel hecht team. Als ik het opnieuw zou moeten doen, zou ik zeker opnieuw voor de FOD Mobiliteit kiezen!