Melvin, stagiair vertaler

Changed
25/07/2023

Melvin, stagiair vertalerMijn naam is Melvin en ik loop stage bij de dienst Communicatie in het kader van het tweede en laatste jaar van mijn master in audiovisuele vertaling aan de Université Catholique Louvain-la-Neuve. Mijn rol binnen de dienst is voornamelijk die van vertaler, maar het takenpakket is breed en gevarieerd. Een aantal voorbeelden van taken die ik heb mogen uitvoeren: webmastering, tekstrevisie, copywriting, brainstorming voor de creatie van slogans voor campagnes, voice-overopnames, enz. De teksten die ik vertaal omvatten persberichten, posts voor sociale media, vacatureteksten, onderzoeksrapporten en getuigenissen. Samengevat vertaal ik dus teksten voor de interne en externe communicatie van de FOD Mobiliteit en Transport.  

Waarom de FOD Mobiliteit en Transport?  

Mijn zoektocht naar een stageplaats was niet de gemakkelijkste, maar aan mijn beproeving kwam een einde toen ik een stageaanbod bij de dienst Communicatie onder ogen kreeg. De beschrijving sloot perfect aan bij wat ik zocht en al na het online kennismakingsgesprek met de coördinator van het communicatieteam, had ik het gevoel dat ik mezelf zou kunnen ontplooien en in optimale omstandigheden het beroepsleven zou kunnen ontdekken. Ik heb me niet vergist! Het communicatieteam is een geweldig team, met vriendelijke collega's die altijd snel antwoord geven op mijn vragen. Ze geven me voortdurend feedback, wat een grote hulp is bij het schrijven van mijn stageverslag.  

Wat ik leuk vind aan het werk 

Wat direct in me opkomt is de veelzijdigheid van het werk. Ik weet nooit wat de dag zal brengen. Dat is geen nadeel, want het stelt me in staat te ontsnappen aan de routine. Ik vind het leuk dat de vertalingen die ik maak niet letterlijk zijn en dat er vaak wel wat creativiteit bij komt kijken. Ik hou ook van de verscheidenheid van de projecten die de FOD onderneemt. Bovendien is de werksfeer heel gemoedelijk. Door de vele gesprekken heb ik mijn collega's goed leren kennen. Ik vind het geweldig dat er op vrijdag een 'informele' vergadering is voor meer ontspannen gesprekken. Praten over het werk is dan niet toegestaan. De sfeer is echt geweldig!