Kris, Java Development manager

Changed
25/07/2023

Kris, Java Development manager

Het menselijke aspect is cruciaal 

Ik werk ondertussen al 18 jaar bij de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de dienst IT en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Toen ik begon trok de werkzekerheid en de gezonde balans tussen het werk en het privéleven me aan. In die tijd was er echt nog dat beeld van IT’ers als nerds die alleen met hun PC bezig waren. Ik herinner me dat iemand verschoot toen ik iets over m’n gezin vertelde. Dat een IT’er ook een leven had was blijkbaar verrassend. Dat imago is gelukkig helemaal veranderd. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot coördinator van het team Java Developers. Als coördinator heb ik veel aandacht voor het menselijke aspect. Ik heb me op dat vlak ook kunnen bijscholen dankzij goede opleidingen.  

Altijd boeiend, voortdurend in beweging 

Ik vind mobiliteit en vervoer een heel boeiend domein. Vliegtuigen, boten, de trein, auto’s, drones… Ons werk is altijd relevant en maatschappelijk alsmaar belangrijker. We moeten steeds mee evolueren, want zowel de thema’s waarrond we werken als de technologie zelf zijn constant in beweging. Ikzelf ben iemand die graag aan de kar trekt, ik wil met ons team altijd beter doen. Het is in die context ook een bewuste keuze om de medewerkers ruimte voor creativiteit en verantwoordelijkheid te geven. Zo komen we samen het verst! 

Een moderne manier van werken 

IT’er bij de FOD Mobiliteit en Vervoer zijn betekent analyseren, met klanten overleggen, initiatief nemen, elkaar helpen, samen oplossingen zoeken en verantwoordelijkheid nemen. Klantvriendelijkheid is voor ons heel belangrijk. Die klanten zijn zowel de burgers en externe partners, als collega’s in de verschillende mobiliteitsdomeinen. Gelukkig kunnen we bij de FOD Mobiliteit en Vervoer steeds met de nieuwste technologie werken. 

Het totaalpakket zit echt wel goed 

Een bedrijfswagen ga je bij ons niet krijgen, maar als je het ruimere plaatje bekijkt, ligt er echt wel een heel mooi aanbod voor je klaar bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. De verloning is goed en er is ruimte om door te groeien, zowel qua functie, als inhoudelijk. Je kan het ownership opnemen van een product of een technologie en zo veel ervaring opdoen. We werken in een moderne werkomgeving en de hoeveelheid verlof is zeer aangenaam. Het komt wel eens voor dat je ’s avonds of in het weekend aan de bak moet, maar in het algemeen zijn de grenzen tussen werk en privé toch duidelijk, en dat is best veel waard!