Caroline, spoorwegexpert

Changed
28/11/2023

Caroline, SpoorwegexpertIk ben bij de FOD Mobiliteit begonnen als administratief expert in het Directoraat-generaal Duurzame Mobiliteit en Spoorbeleid met een startbaanovereenkomst. Op het einde van dit contract van twee jaar ben ik mijn stage begonnen om statutair ambtenaar te worden. Momenteel ben ik expert in Europees goederenvervoer per spoor. Mijn belangrijkste dossier? De Europese corridors voor vrachtvervoer! 

Waarom de FOD Mobiliteit en Vervoer? 

Ik wou graag voor een FOD werken omdat ik nuttig wou zijn en de maatschappij wou dienen. De FOD Mobiliteit was een beetje (een gelukkig) toeval. Ik wou iets anders doen dan wat ik daarvoor deed. 

Ik ben uiteindelijk gebleven omdat de sfeer binnen de DG goed is en het werk interessant is. Ik werk in een klein team van vier en we komen goed overeen. Wanneer er een probleem is, vullen we elkaar aan. 

Bovendien vind ik het dossier over de corridors voor vrachtvervoer interessant. De spoorwegsector is redelijk complex en daardoor leer ik altijd nieuwe dingen. Ik mag ook vier keer per jaar een beetje overal in Europa reizen voor vergaderingen met andere ministeries. Dankzij mijn werk kan ik dus reizen, nieuwe mensen ontmoeten en andere landen leren kennen! 

Zou je een startbaanovereenkomst bij de FOD Mobiliteit aanraden? 

Ja, want het is een manier om voor de overheid te werken zonder dat je eerst alle examens van Selor moet afleggen. Die examens kunnen een hindernis zijn voor bepaalde mensen. Het laat je toe te zien wat er bij de overheid gebeurd en om je eigen plaats te vinden. Bovendien verwelkomen we nieuwe collega’s goed bij onze FOD!