Jobs en stages

Changed
09/07/2024
 • Voor iedereen - Statutaire en contractuele functies

  Of je nu pas afgestudeerd of werkzoekend bent of gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging, wij hebben vacatures voor iedereen. De meeste van onze vacatures zijn voor statutaire en contractuele functies. Het verschil? Bij statutaire functies word je vast benoemd na een voltijdse stage van minstens 12 en maximum 16 maanden én een positieve evaluatie. Bij contractuele functies teken je een arbeidscontract van bepaalde of onbepaalde duur.

  Momenteel zoeken we:

  • Helaas, momenteel hebben we geen openstaande vacatures. Kom zeker later nog eens terug, want er komen regelmatig nieuwe uitdagingen bij!
 • Weinig of geen ervaring en jonger dan 26? - Startbaanovereenkomst

  Wanneer je nog maar pas afgestudeerd bent, kan je nog geen bergen werkervaring aantonen. Vaak is net die ervaring echter een belangrijke vereiste om je ideale job te vinden. Bij de FOD Mobiliteit willen we je wel de kans geven om een eerste werkervaring op te doen met een startbaanovereenkomst, ook wel Rosetta-plan genoemd. Via deze contracten van bepaalde duur kan je je professionele vaardigheden verder ontwikkelen.

  Momenteel zoeken we:

  • Helaas, momenteel hebben we geen openstaande vacatures. Kom zeker later nog eens terug, want er komen regelmatig nieuwe uitdagingen bij!
 • Ambtenaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? - Talent Exchange

  Zin om nieuwe vaardigheden te leren of je vaardigheden in een nieuwe omgeving in te zetten? Via Talent Exchange kunnen zowel statutaire ambtenaren als ambtenaren met een contract van onbepaalde duur een nieuwe uitdaging aangaan voor 6 tot 12 maanden. Belangrijke voorwaarde is wel dat je werkt voor een organisatie die deel uitmaakt van het Talent Exchange-netwerk. Meer informatie kan je terugvinden op de website van het Talent Exchange-programma.

  Wil je meer weten? Ontdek ook de ervaringen van jouw voorgangers! Of neem contact op met talentexchange@mobilit.fgov.be.

  Momenteel zoeken we:

 • Voor studenten – Stages

  Student en op zoek naar een stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Elk jaar ontvangen we heel wat stagiairs uit uiteenlopende richtingen zoals ingenieurswetenschappen, rechten, economie, human resources, communicatie… Stages zijn altijd onbetaald, maar je krijgt wel een toffe (eerste) werkervaring waar je veel uit zal leren! Ook je vervoerskosten worden betaald.

  Voorwaarden:

  • Je studeert aan een hogeschool of universiteit.
  • Je stage duurt minstens 4 weken.
  • De stageovereenkomst moet worden afgesloten tussen je onderwijsinstelling en de FOD Mobiliteit en Vervoer.

  Momenteel zoeken we:

  1. Stagiair vertaler dienst Communicatie m/v/x – Brussel

   Ben je op zoek naar een stage als vertaler? Kun je goed met woorden overweg?

   Wil je je vaardigheden ontwikkelen in een dynamisch en gemotiveerd team?

   Kom dan bij het communicatieteam voor een verrijkende en gevarieerde stage!

   De FOD Mobiliteit en Vervoer is op zoek naar een stagiair vertaler FR - NL om de dienst Communicatie te versterken. Ben je student in het laatste jaar van een masteropleiding vertaler? Stel je kandidaat en ervaar een echte professionele onderdompeling in een uitdagende omgeving.

   Jouw taken?

   Je komt terecht in het fantastische communicatieteam van de FOD en werkt samen aan de vertaling van verschillende projecten.

   Enkele voorbeelden van teksten die je zal vertalen:

   • persberichten
   • teksten voor de website of het intranet
   • interne en externe nieuwsberichten
   • video ondertiteling
   • berichten voor sociale media
   • powerpoint-presentaties
   • ....

   Een vertaling voor een dienst Communicatie is zelden een letterlijke vertaling. Je moet ook rekening houden met de doelgroep en het gekozen communicatiekanaal zodat de kernboodschap steeds duidelijk is. Vertalen is dus vaak ook een beetje copywriting.

   Je zal vertalen van het Frans naar het Nederlands. Kennis van het Engels of het Duits is een pluspunt, maar niet
   vereist.

   Deze stage is voor jou als...

   • je open staat om nieuwe dingen te leren
   • je bereid bent om constructieve feedback op je werk te ontvangen
   • je proactief vragen stelt en bij twijfel om opheldering vraagt
   • je weet hoe je moet werken met SharePoint, Teams, Office en Outlook
   • je bereid bent om meer te leren over het vakgebied van mobiliteit en transport

   Waarom een stage bij de dienst Communicatie van de FOD Mobiliteit en Vervoer?

   Het communicatieteam van de FOD Mobiliteit ontvangt je in een moderne en aangename werkomgeving. Je wordt beschouwd als een volwaardig lid van het team. Je werkt nauw samen met onze
   communicatiemedewerkers, copywriters, community manager en grafisch ontwerper... in een team dat net zo gemotiveerd en gepassioneerd is als jij!

   Je zal de kans krijgen om de professionele wereld te ontdekken, met name die van een federale administratie, en om je vaardigheden te ontwikkelen terwijl je jouw talenten optimaal benut.

   Wat zijn de voorwaarden?

   De periode, de duur van de stage en de werktijden (deeltijds of voltijds) komen we samen overeen. We geven de voorkeur aan een stage van minstens 8 weken. Zo krijg je de kans om je in te werken in de materie en de soms specifieke woordenschat van de wereld van mobiliteit en transport.

   Hoe moet ik solliciteren?

   Is deze stage iets voor jou? Ga ervoor!

   Vul het online formulier in en vermeld de referentie “S2101-Com” waarvoor je solliciteert.

   Heb je nog vragen?

   Wens je meer informatie over de inhoud of het verloop van de stage? Neem dan contact op met Thomas De Spiegelaere, coördinator van de dienst Communicatie.

 • De meeste diensten en teams publiceren zelf geen stageplaatsen, maar ontvangen stagiairs wel met open armen. Aarzel dus zeker niet om spontaan te solliciteren via het stageaanvraagformulier, dan bekijken we waar je terecht kan!

  Je hebt ook de mogelijkheid om een eindwerk te maken over onze activiteiten.

  Geen vacature gevonden die bij je past?

  Volg ons dan zeker op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures!

  Alle vacatures zijn ook beschikbaar op de website van Werkenvoor.be