10 redenen om voor FOD Mobiliteit en Vervoer te kiezen

Changed
29/11/2022

Geïnteresseerd in een ervaring in een veranderende omgeving? Samen kunnen we aan een 2.0 administratie bouwen: modern, deskundig en servicegericht voor de toekomst van onze mobiliteit.

1. Een moderne werkomgeving, vlot bereikbaar met openbaar vervoer   

Dankzij de open space en de dynamische kantoorindeling, kies je je werkplaats volgens de taken die je moet uitvoeren. Je hebt ook moderne IT-hulpmiddelen ter beschikking. Je ontmoet je collega’s voor een babbel of korte vergadering in de gezellige coffee corners. ’s Middags kan je in de cafetaria terecht voor een broodje of warme maaltijd.  

Het hoofdkantoor ligt vlakbij het treinstation Brussel-Noord en de metrohalte Rogier. Ook onze kantoren in Oostende en Antwerpen-Berchem zijn vlot bereikbaar met de trein. Je abonnement voor woon-werkverkeer wordt trouwens volledig terugbetaald.  

2. Een balans tussen werk- en privéleven 

Het is aan jou om de formule te kiezen die het beste bij je past: met of zonder prikken, telewerken of niet, werken op een satellietkantoor of niet. Wanneer je dienst en je werk het toelaten, kan je tot 2 dagen per week thuis werken. Met online samenwerkingsnetwerken, vergaderingen via Skype, mobiele telefonie, ... kan je gemakkelijk contact houden met je collega's. 

3. Opleiding en ontwikkeling  

Je kan rekenen op heel wat opleidingsmogelijkheden. Zo kan je opleidingen volgen bij het Opleidingsinstituut van de federale overheid of bij andere externe aanbieders. We hebben ook oog voor je persoonlijke ontwikkeling. Er zijn o.a. programma’s voor coaching, individueel of in team, talentontwikkeling en loopbaanontwikkeling.  

4. Verantwoordelijkheid vanaf dag 1  

Al onze nieuwe medewerkers, ook de schoolverlaters, hebben vanaf de eerste werkdag een stem in onze organisatie en werken mee aan projecten of diensten. Natuurlijk krijg je de nodige ondersteuning van je collega’s die je met raad en daad bijstaan.  

5. Een baan met maatschappelijke waarde 

Jouw baan draagt bij aan het welzijn van de burgers. Elk van onze medewerkers, op haar of zijn eigen niveau, werkt elke dag voor een veiligere en duurzamere mobiliteit. 

6. Steeds nieuwe ontwikkelingen  

Autonome voertuigen, deelplatforms, het gebruik van nieuwe energiebronnen, ... al deze ontwikkelingen beïnvloeden de verschillende vervoerswijzen. Zo moeten we constant de normen, de regels en onze controles aanpassen. 

7. Verschillende contacten

Mobiliteit gaat iedereen aan en verschillende bestuursniveaus zijn ervoor bevoegd. Je hebt regelmatig contact met collega's van andere afdelingen, burgers, bedrijven, verenigingen maar ook met de gewesten of de gemeenten. 

8. Een duidelijk engagement voor duurzame ontwikkeling  

De FOD Mobiliteit en Vervoer kiest resoluut voor duurzame ontwikkeling. Dit betekent dat we de impact van onze werking op het milieu trachten zo klein mogelijk te houden. Het beleid dat we voorbereiden of uitwerken is steeds een evenwicht tussen economische, sociale en ecologische belangen 

9. Diversiteit is een verrijking van onze organisatie  

Dit vertaalt zich in het aanmoedigen van talent met respect voor verscheidenheid, onafhankelijk van afkomst, geslacht, leeftijd, een eventuele handicap, levensbeschouwing,... We nemen initiatieven om discriminaties op vlak van handicap, gender, nationaliteit, leeftijd, enz weg te werken. 

Wist je dat 2 van onze 4 directeurs-generaal vrouwen zijn en dat bij ons ook vaders worden aangemoedigd om hun ouderschapsverlof op te nemen?  

10. Een job bij de federale overheid

De federale overheid en haar personeelsleden vervullen een sleutelfunctie in de samenleving. Wij zijn partners van de burgers en ondernemingen en werken samen aan de ontwikkeling van duurzame welvaart en welzijn.

De kwaliteit van onze diensten verbeteren, focus op resultaten behalen, een voorbeeldfunctie vervullen op vlak van duurzame ontwikkeling, diversiteit en welzijn van het personeel zijn onze belangrijkste waarden.

Als lid van de grote federale familie, heb je de mogelijkheid je te ontwikkelen in vele domeinen en dankzij professionele netwerken ontmoet je collega's uit andere diensten en kan je leren van hun ervaringen.

Je hebt recht op werk- en verloningsvoorwaarden specifiek verbonden aan de federale overheid. Meer info op www.bosa.belgium.be